Excursies

Er zijn 7 excursieprogramma's waarin we de volgende dorpen en steden aandoen:

Kamers

De boerderij beschikt over 6 slaapkamers + 2 chalets voor 23 personen, met eigen sanitair..

Gastenboek

In ons gastenboek kunt u de meningen van onze gasten lezen, of zelf een berichtje achterlaten!

5. Noord-Holland excursie ca.137 km.

De Rijp – Edam – Volendam – Marken

Een tocht langs een paar “musts” als u Nederland bezoekt. Vandaag ziet u ook andere toeristen, iets wat we altijd zoveel mogelijk proberen te vermijden, maar soms kan het niet anders.


Dagverloop

Tussen 07.30 – 09.00 uur ontbijt in “De Nieuwe Tijd”.
Om 09.30 uur reist u af om via dorpsweggetjes, smalle dijken, ringsloten en polders naar Volendam te rijden. Onderweg stopt u voor koffie en koek in het prachtige dorpje De Rijp. In de tijd dat de polders nog water waren, leefde dit dorp voornamelijk van de visvangst, waarbij de walvisvangst van groot belang was. Met enige stuurmanskunst gaat u door dit dorp verder.

Om 10.45 uur gaat u verder richting Edam, alwaar u om 11.30 uur hoopt aan te komen. Veel historische panden zijn bewaard gebleven. Edam was in het verleden een belangrijke haven met scheepswerven, waarvan er nog maar een bewaard is gebleven. Het is de moeite waard om een stadswandeling te maken langs de gerestaureerde huisjes en grachten. Als u ergens ronde kazen zo groot als een kinderhoofdje ziet, is dat een Edammer kaas, die nog steeds in de omgeving wordt gemaakt.

Om ca.12.30 uur vertrekt u naar Volendam met loopje langs de haven. Dit dorp had een grote vloot met botters voor de IJsselmeer visserij. Er wordt bijna niet meer gevist, maar de vis wordt nog wel verwerkt en gerookt. De Volendammers zijn een artistiek en hardwerkend volk met een eigenzinnig karakter.

Na de lunch scheept u in voor de oversteek naar het eiland Marken, welke trip ongeveer 30 minuten duurt. Een bijzonder eiland met houten huisjes op terpen en palen om beschermd te zijn tegen overstromingen. Met wat geluk komt u net als in Volendam nog mensen tegen in de traditionele klederdracht.

Om ca.15.00 uur gaat u met dezelfde veer terug naar Volendam. Om ca. 16.00 uur kunt u een boerderij in Katwoude bezoeken, waar op traditionele wijze nog kaas wordt gemaakt.

Om ca. 17.30 uur keert u terug naar “De Nieuwe Tijd”.

Route