Excursies

Er zijn 7 excursieprogramma's waarin we de volgende dorpen en steden aandoen:

Kamers

De boerderij beschikt over 6 slaapkamers + 2 chalets voor 23 personen, met eigen sanitair..

Gastenboek

In ons gastenboek kunt u de meningen van onze gasten lezen, of zelf een berichtje achterlaten!

4. Dagtrip Noord-Holland (oost) (ca. 100 km).

Alleen in de periode 15-04/30-09

Een afwisselende excursie met auto, tram en boot door het oostelijke deel van Noord-Holland. Geschikt voor jong en oud.


Dagverloop

Tussen 07.30 – 09.00 uur ontbijt in “De Nieuwe Tijd”.
Om 09.30 uur vertrekt u naar Hoorn voor een ontspannend tochtje met een antieke stoomtram naar Medemblik. Onderweg kunt u koffie met koek drinken en boemelt u rustig door het West-friese landschap met groene weiden en aan het eind van de trip een oud stationnetje.

Om 12.30 uur gaat u aan boord van de veerboot naar Enkhuizen met aansluitend een tochtje over het IJsselmeer, waarbij onderweg een lunch wordt geserveerd. Het IJsselmeer is een zoet water meer met veel pleziervaart. De grotere schepen, vaak met bruine zeilen, voeren vroeger met vracht en nu met passagiers. U zult ze ongetwijfeld tegenkomen. Ook is deze binnenzee bekend om zijn paling, die hier groeit, gevangen en gerookt wordt. Door diverse omstandigheden is de vangst de laatste jaren erg teruggelopen.

Om 14.30 uur komt u aan in Enkhuizen alwaar u een openluchtmuseum kunt bezoeken waar u kunt zien hoe het leven rondom het IJsselmeer zich de afgelopen eeuwen heeft afgespeeld.

Om 16.30 uur stapt u in de normale trein terug naar Hoorn en daarna rijdt u door de velden en weiden terug naar “De Nieuwe Tijd”om wat te rusten en u voor te bereiden op het avondeten.

Route