Excursies

Er zijn 7 excursieprogramma's waarin we de volgende dorpen en steden aandoen:

Kamers

De boerderij beschikt over 6 slaapkamers en bieden in totaal plaats voor 17 personen, met eigen sanitair..

Gastenboek

In ons gastenboek kunt u de meningen van onze gasten lezen. U kunt ook zelf een berichtje achterlaten!

3. Dagtrip Friesland (ca. 214 km)

Aanbevolen voor een dag met minder mooi weer

Een dagtocht door het typische Friese land, een van de 13 provincies van Nederland, maar wel met een eigen cultuur, vlag en taal die ook op school wordt onderwezen. De bevolking is eigenzinnig maar vriendelijk met eigen sporten zoals fierljeppen, skűtsjesilen en vooral schaatsen.


Dagverloop

Tussen 07.30 – 09.00 uur ontbijt in “De Nieuwe Tijd”.
Om 09.30 uur vertrekt u naar Friesland waarbij u de Afsluitdijk passeert. Maar alvorens u daar aankomt toert u nog over het voormalig waddeneiland Wieringen, waar veel veehouderij voorkomt met Texelse schapen en melkkoeien, verder is er een visserijhaven met kotters voor de zoet- en zoutwatervisserij. Voor het overige is er veel toerisme.

Om 10.15 uur kunt u koffie met koek nemen bij het monument op de Afsluitdijk, waar de dijk gesloten werd in 1932. Daarna verder over de dijk en door het Friese vlakke land naar Harlingen, alwaar u om ca. 11.15 bij een excentrieke maar aardige man, een bijzondere verzameling porselein kunnen bezichtigen. (Na telefonische afspraak).

Om 12.00 uur gaat u verder naar Franeker waar u een bezoek kunt brengen aan het Planetarium. De bouwer Eise Eisinga was al op jonge leeftijd geobsedeerd door de ruimte en bouwde tussen 1774 en 1781 ons zonnestelsel na, compleet met jaarlijkse omloop en tijd. Na afloop van uw bezoek is er tijd voor de lunch.

Om 13.30 uur gaat uw tocht verder in zuidelijke richting langs prachtige dorpjes die als het ware op een biljartlaken gedrapeerd liggen, in de richting van Lemmer waar u een oud stoomgemaal kunt gaan bekijken dat bij extreme regenval nog steeds wordt ingezet. Na dit bezoek gaat u om ongeveer 15.00 uur via Sloten naar Workum ( eventueel bezoek aan Museum Jopie Huisman). Om 17.00 uur vanuit Workum terug naar “De Nieuwe Tijd” in Slootdorp en u rijdt ook weer langs pittoreske plaatsjes zoals Parrega, Dedgum en Tjerkwerd.

Route