Excursies

Er zijn 7 excursieprogramma's waarin we de volgende dorpen en steden aandoen:

Kamers

De boerderij beschikt over 6 slaapkamers + 2 chalets voor 23 personen, met eigen sanitair..

Gastenboek

In ons gastenboek kunt u de meningen van onze gasten lezen, of zelf een berichtje achterlaten!

2. Dagtrip Overijssel-Friesland (ongeveer 270 km)

Een leuke dagtocht waarbij u 2 maal over verschillende dijken het IJsselmeer oversteken en stops maken op diverse plekken op de oude zeebodem en het oude land rondom het IJsselmeer.


Dagverloop

Van 07.30 – 09.00 uur ontbijt in “De Nieuwe Tijd”.
Om 09.30 uur start u de motor van de uw auto en rijdt u door een stukje West-Friesland gelegen in de provincie Noord-Holland. Slaperige dorpjes met traditionele boerderijen worden doorkruist en via Twisk, Oostwoud, Hoogkarspel en Enkhuizen gaat het naar de overkant. Om 11.00 uur kunt u Lelystad een scheepswerf bezoeken waar houten schepen worden gebouwd, zoals die 400 jaar geleden met handelswaar of als oorlogsschip over alle wereldzeeën voeren.

Om 12.00 uur gaat u over dit stuk drooggemaakte IJsselmeer naar het voormalig eiland Schokland dat in 1859 om veiligheidsredenen ontruimd werd omdat het in zee dreigde te verdwijnen. In een van de ca. 10 overgebleven huisjes kunt u gaan of picknicken in het open veld.

Om 13.30 uur vertrekt u over het nieuwe en oude land via Blokzijl naar Giethoorn, het Venetië van het noorden. In dit dorp waar vroeger vrijwel alles over het water ging wordt een boottochtje gemaakt met een zg. Giethoornse punter. Een en ander doet wel toeristisch aan, maar u moet het toch gezien hebben.

Om ca. 16.00 uur verlaat u Giethoorn en via karakteristieke dorpjes in Friesland, zoals Ossenzijl, Sloten en Heeg gaat het over de in 1932 gereedgekomen Afsluitdijk terug naar “De Nieuwe Tijd”. Om ca. 19.30 uur aankomst in “De Nieuwe Tijd”.

Route